Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

A Természettudományi Múzeumba látogattunk

Amikor beléptünk a múzeumba, a legelső dolog, amire felfigyeltünk, a fejünk felett lógó hatalmas bálnacsontváz volt. Lábunk alatt pedig csodálatos amoniteszeket fedeztünk fel a mészkő aljzaton.

Judit néni megvette a belépőjegyeket, Cintia pedig a fényképezési engedélyt.

Elindultunk felfedező utunkra. A lépcső tetején egy emberi csontváz fogadott. Később azt is megtudhattuk, hogy egy koponyáról el lehet dönteni, hogy női vagy férfi csontvázhoz tartozik-e.

Aztán kitömött afrikai állatokhoz érkeztünk, ahol Letti egy hiénával nézett farkasszemet. Továbbmenve a vízi- és vízparti élővilággal ismerkedhettünk meg. Az egyik fürdőző alakot Szabina Tarzannak nézte.

Az állatok rendszertanáról is többet tudhattunk meg, mivel gombnyomásra kirajzolódott, hogy milyen csöppnyi részt jelent az emberi faj pl. az ízeltlábúakhoz képest.

A második emeletre érve megláttuk az óriás mamutot, majd  a Noé bárkájáról leselkedő állatsereget. Ezután a régmúltból a jövőbe csöppentünk: az ibolyántúli fények világa nagyon érdekes volt.

Sétánk után az egyetlen, hatalmas farönkből kifaragott padon pihentünk meg. Itt csoportkép is készült lelkes kis csapatunkról.

Megfogadtuk, hogy ide máskor is visszatérünk.

2009.10.15.

Bokor Cintia, Tóth Szabina, Végh Letícia 6.a

,

A kommentárok nem engedélyezettek.