Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Találkozás példaképeinkkel

A Testnevelés Tagozatos Általános Iskola negyedik osztályos tanulójaként az a megtiszteltetés ért, hogy én adhattam át a lila-fehér virágokból kötött csokrot példaképemnek, Várhidi Pál híres, újpesti focistának.

Iskolánk meghívást kapott 2010. október elsejére, a 125. éves UTE születésnapi rendezvényére, ahol több olimpiai és világbajnok sportolóval találkozhattunk személyesen. Érdeklődve hallgattuk a klub rövid történetét Ipacs Éva nénitől, aki kajak-kenusként szerzett hírnevet hazánknak. Az eseményen olimpiai, világ- és Európa bajnokok emlékeztek anekdotáztak. Elmesélték, hogy mit köszönhetnek ennek a klubnak.

Olyan vendégekkel találkoztunk, mint Dömötör Zoltán vízilabdázó, Őze István öttusázó, Szabó Bence kardvívó olimpikonjainkkal. Göröcs János, Várhidi Pál, Tóth András, Kovács Zoltán neves labdarúgók mellett a jövő reménységei, Barczi Dávid focista és Gyertyános Dávid kenus – a londoni olimpia esélyese – is megjelent.

Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehettem ennek a szép születésnapi rendezvénynek. Az ünnepi tortát az olimpikonokkal együtt vágtuk meg, közösen fogyasztottuk el.

Csányi Benedek
4.b osztályos tanuló

,

A kommentárok nem engedélyezettek.