Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Művészeti Gála 2011

Mindkét fiam a Testnevelés Tagozatos Általános Iskolába jár, amit azért is választottunk, mert a magas színvonalú oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra is. Az iskola minden évben újabb és újabb programmal bővíti, színesíti kínálatát. Három évvel ezelőtt szülőként is jó ötletnek tartottam  a tavaszköszöntő gála műsor megrendezését, mely azóta hagyomány lett.

A készülődés már szeptembertől elkezdődik, amikor kiválasztják a bemutatandó műsorszámot, elkezdik készíteni a jelmezeket és a díszletet. A sok próba és gyakorlás után izgatottan várták a gyerekek március 26-át, mikor is övék lett a színpad.

Az idei Művészeti Gála nagyon színvonalas és színes volt. A kis elsősök segítségével bepillanthattunk a Hupikék törpikék életébe Aprajafalván, együtt ébresztettük fel a természetet Gryllus Vilmos: Pörög a szoknya című zenés számával. A nagyobbaktól részletet láthattunk a Tanár úr kérem című regényből, melynek a témája örök. Nagy derültséget váltott ki a zsúfolt nézőtéren: „tanár úr én készültem, de….” kezdetű mondatokkal. Színesítette a műsort az egyéni énekes és hangszeres fellépők előadása. Részleteket láthattunk még a Macskák, a Padlás és a Dzsungel könyve című musicalekből is.

A szűnni nem akaró taps, a gyerekek boldog mosolya igazolta a fontosságát az ilyen közösségteremtő programok szükségességének. Szülőként nagy büszkeséggel töltött el minket, hogy mennyi tehetséges, ügyes gyermek van az iskolánkban.

Nagyon kellemes szombat délelőttöt tölthettünk együtt, amiért is ezúton szeretnék köszönetet mondani az iskola vezetésének, minden felkészítő, rendező és szervező pedagógusnak, tanítónak és tanárnak.

 

Hajdiné S. Judit

                                                                                                                          szülő

A kommentárok nem engedélyezettek.