Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Névadó ünnepség

Iskolánk 35. születésnapja alkalmából szervezett rendezvénysorozat kiemelkedő, egyben záró eseménye volt a 2011. december 17-én tartott névadó ünnepség. A képviselőtestület határozata értelmében 2012. szeptember 1-jétől Bene Ferenc Általános Iskola lesz a nevünk.

Az ünnepséget Miskolczi Erzsébet igazgató asszony nyitotta meg köszöntő beszédével, amelyben megindokolta a névfelvételt. Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt ünnepi beszédében Bene Ferenc érdemeit méltatta.  Dr. Somos András, az UTE elnökségének tagja, Újpest díszpolgára örömét fejezte ki, hogy a Testnevelés Tagozatos Általános Iskola felvette  a híres sportoló nevét. Egy festményt ajándékozott iskolánknak, amelyet ebből az alkalomból felesége, aki festőművész, készített a futballistáról. Az ünnepséget megtisztelte Bene Ferenc családja, valamint Göröcs János és Várhidi Pál volt pályatársak is. Fia megköszönte, hogy a kerület, ahol édesapja 17 évig sportolt, továbbra is ápolja az emlékét. Jakabháziné Mező Mária főtitkár asszony a Magyar Olimpiai Akadémiát képviselte jelenlétével. Megtisztelték ünnepségünket. Eljött hozzánk Szász György Munkácsy-díjas szobrászművész, akinek jelentős szerepe volt az iskolánk falát díszítő híres sportolók kéz- és lábnyomatának megörökítésében. Részt vettek az ünnepségen Újpest jeles képviselői is.

Az ünnepségen a Bene Ferencet ábrázoló névtáblát Wintermantel Zsolt polgármester úr, Szunyoghy András grafikusművész úr és Szabó Sándor szobrászművész úr, aki a tábla készítője, avatta fel.

A megható pillanatok után iskolánk 1., 3., 5. és 7. osztályos tanulói színvonalas gálaműsorral köszöntötték mind a névadó ünnepséget, mind pedig iskolánk 35. születésnapját.

, , ,

A kommentárok nem engedélyezettek.