Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Erzsébet-tábor, Vajta 2013

Tanítóink sikeres pályázatának köszönhetően a második és harmadik osztályból 20 tanuló táborozhatott Vajtán az Erzsébet-program keretén belül.

Élményekben gazdag, a gyerekek számára felejthetetlen, egy hetes nyári tábort sikerült szervezni a sok programnak köszönhetően.

A hét folyamán meglátogattuk a közelben lévő Zichy kastélyt. Kirándultunk a Simontornyai várba, ahol középkori „időutazásunk”során elkészítettük a lovagi ruházatunkat. Nagyonizgalmas volt az éjszakai bátorság-próba is, amikor az éjjeli sötétségben rókafigurákat gyűjtöttünk, szellemekkel találkoztunk, és különféle ügyességi feladatokat oldottuk meg. A héten az egyik nap csak a sportról szólt, versenyt hirdettek a táborlakó 150 gyerek között.

Minden versenyszámban indultunk és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a tábori Olimpián mi nyertük el a legtöbb érmet a szoros küzdelemben. Tanulóink sikeresek voltak: az úszóversenyen, kosárra dobásnál, sorversenyen, a futóversenyen, labdás Vizi-ügyességi játékokon, a csocsó és foci bajnokságon is.

Az esti tábortűznél sok új dalt tanultunk és a Szigony zenekar koncertje is nagy sikert aratott. A tábori Ki mit tud-ra csapatként nevezve a „Törpék a Discoban” zenés-táncos produkciót előadva a közönség és a zsűri tetszését elnyerve mi kaptuk meg a különdíjat.

Új ismeretekre is szert tehettünk, amikor részt vettünk a táborba érkező, közlekedés biztonsággal foglalkozó szakemberek interaktív Kresz-tesztjén, utána pedig biciklis ügyességi feladatokat oldottunk meg az akadálypályákon.

Sajnos az egy hét hamar eltelt, de elhatároztuk a tábor sikerét látva, hogy jövőre újra indulunk a pályázaton és megpróbálunk még több gyereket bevonva színes, élménydús, programokban gazdag üdülést szervezni.

, ,

A kommentárok nem engedélyezettek.