Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Találkozás Olimpikonokkal

Gyurta DaniA Közművelődési Kör meghívására iskolánk néhány tanulója és pedagógusa 2013. szeptember 20-án részt vett az Újpesti Közművelődési Kör jubileumi évadnyitó ünnepségén. Ennek a rendezvénynek a fényét emelte az ott megjelent újpesti olimpikonok és kiváló sportolók részvétele.

A gyerekek nagy izgalommal várták, hogy személyesen találkozhassanak példaképeikkel: az utánpótlás válogatott tagjaival, a londoni Olimpia aranyérmeseivel és a legtöbb tapasztalattal rendelkező, „örökifjakkal”, Váradi Pali bácsival, Göröcs Jánossal, Dunai Antallal. Külön öröm számunkra, hogy ezek a kiváló sportolók lábnyomatukkal tisztelték meg intézményünket.

Az estet Wintermantel Zsolt polgármester úr nyitotta meg, majd Somos András az Újpesti Közművelődési Kör elnöke mondott beszédet, ezután levetítették a londoni olimpia legizgalmasabb perceit, ahol eldőlt az aranyérem sorsa. Újból végig izgulhattuk Berki Krisztián torna gyakorlatát, Gyurta Dani úszóversenyét, és Kozák Danuta kajak döntőjét. Az ünnepség állófogadással zárult. A sportolók nagyon kedvesek és közvetlenek voltak: szívesen adtak autogramot, meséltek személyes élményeikről, tapasztalataikról.

Óriási élmény volt ez nemcsak a sportoló tanítványaink, hanem a kísérő szülők és pedagógusok számára is.

, ,

A kommentárok nem engedélyezettek.