Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Határtalanul pályázat – Barangolás Erdélyországban

Nagyvárad, Szováta, Gyergyószentmiklós, Gyilkos-tó, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Farkaslaka, Marosvásárhely…kinek a fülében ne csengenének ismerősen ezek a helységnevek? Ki ne szeretne közelebbről is megismerkedni a gyönyörű természeti és kulturális értékekkel? A válasz magától értetődik, ezért „HATÁRTALANUL” nagy örömünkre szolgált, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. elfogadta intézményünk, az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola  pályázatát, így 30 hetedikes tanuló ismerkedhet meg 2015 tavaszán Erdély néhány nevezetességével.

Első lépésként összehívtuk a hetedikes diákokat, ismertettük velük a nagyszerű lehetőséget, felkeltettük érdeklődésüket. Megbeszéltük, hogy azok tudnak részt venni a táborozáson, akik maguk is tesznek a cél érdekében: az elkövetkező hónapokban jó munkájukkal, magaviseletükkel nyilvánítják ki utazási szándékukat.

Februárban az osztályfőnökök segítségével megtörtént a tanulók kiválasztása, s röviddel ezután elindult a közös „munka”.

Az első találkozás alkalmával, március elején a gyerekek megismerték az 1800 km-es út programját, a legfontosabb megállóhelyeket, látnivalókat. Térképek, színes képek segítették őket abban, hogy minél jobban ráhangolódjanak az utazásra.

A következő megbeszélésre áprilisban került sor. Számítva a gyerekek aktivitására azt kértük tőlük, hogy alkossanak párokat, s válasszanak témát a felkínált lehetőségekből. Odahaza készüljenek föl a témából egy kiselőadásra, amit az aktuális helyszínen tartanak majd meg társaiknak. Nagyon szívesen vállalkoztak, van, aki két helyszín látnivalóival fog megismertetni bennünket! Célunk a feladatadással is az volt, hogy minél közelebb kerüljünk a régi székely faluképet őrző településekhez, természeti és kulturális kincsekhez.

Az elkövetkező időszak a gyakorlati tennivalóké, a készülődésé…s utána vár minket az út!

A kommentárok nem engedélyezettek.