Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Bűvösvölgyben jártunk

Május 7-én a 3.b és a 3.a osztálynak lehetősége nyílt ellátogatni a Bűvösvölgybe. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által működtetett oktatócentrum – pontos nevén Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ – valóban rászolgál a nevére. Ebben az intézményben kiscsoportos rendszerben, animátorok segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek a média különböző ágazataival. Az odajutást, valamint az étkezést a központ ingyenesen biztosítja.

Nagy várakozással tekintettünk e nap elé, de a valóság messze túlszárnyalta az elképzeléseinket. A gyerekek lehetőséget kaptak a sajtóval való ismerkedésre, páros munkában egyéni elképzeléseik alapján magazincímlapot szerkeszthettek. Gyermekhíradó-részletet és időjárás-jelentést készíthettek igazi stúdiós körülmények között, greenboxban, súgógéppel. Egy másik helyszínen a biztonságos internethasználatról kaptak oktatást, tesztet töltöttek ki, valamint oktatófilmet néztek a témával kapcsolatban. A negyedik helyszín jelentette talán a legnagyobb élményt, autós üldözési jelenetet készíthettek, vetített háttérrel, az általuk kiválasztott vágóképekkel, filmzenével, jelmezekkel, egyéni, rögtönzött párbeszédekkel. A program zárásaként egy vetítőteremben közösen megtekinthettük az elkészített kisfilmeket.

Nagyon szórakoztató és egyben tanulságos volt az egész foglalkozás, játszva tanulták meg a gyermekek mindazt, amit ebben az életkorban lehet és kell tudni a médiáról, a biztonságos internethasználatról.

Mindenkinek jó szívvel ajánljuk, hogy keresse fel a Bűvösvölgyet.

A kommentárok nem engedélyezettek.