Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

A környezettudatosság napja

Iskolánkban már évek óta tudatosan szelektíven gyűjtjük a különböző hulladékot: papírt, műanyag poharat, pet-palackot, üveget stb.
Több alkalommal szerveztünk a szülőkkel közös iskola- és udvartakarítást, kertszépítést, virágültetést.
Fontos számunkra, hogy iskolánk ÖKO-iskolává váljon – ebben az évben meg is pályáztuk –, ezért szívesen fogadunk és nagyon örülünk minden olyan kezdeményezésnek, ami a tisztább, élhetőbb környezet megvalósítását szolgálja, erre irányítja a figyelmet.
2015. október 3-a egy ilyen nap volt, ugyanis a 120 éves FKF Nonprofit Zrt. a környezettudatosság jegyében családi nyílt napra hívott minden érdeklődő családot.
Ezen a szép őszi napon a mi iskolánkból is több család vett részt a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű területén megrendezésre kerülő „születésnapi partin”, ahol többféle színes program, koncert, kiállítás várta a kedves érdeklődő szülőket, gyerekeket.
Megnéztük a köztisztasági hivatal különböző célgépeit, a villamos energiával működő autókat, a buszba be is ültünk, a bicikliket pedig ki is próbálták az erre vállalkozók.
A Köztisztasági Múzeum megtekintése is különleges élményt nyújtott.
A nap egyik kiemelkedő eseménye a Guinness-rekordkísérlet felállítása volt. Ebben mi is aktívan közreműködtünk, hiszen a magukkal hozott pet-palackokkal részt vettünk a világ leghosszabb PET- kígyójának a létrehozásában.
Örömmel hallgattuk az Alma Együttes, Huzella Péter, a FlashBANG, valamint az Animal Cannibals koncertjeit, a gyerekek közül többen táncra is perdültek zenéjük hatására.
Tanulóink kreatív kézműves foglalkozásokon, interaktív játékokon gyűjthették pontjaikat, amiket a nap folyamán sok-sok értékes, izgalmas ajándékra váltottak be. Kedvelt volt az ugrálóvár és az arcfestés.
Nagyon tartalmas, vidám és mozgalmas nap volt!

Képek a galériában láthatók.

A kommentárok nem engedélyezettek.