Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

Budapesten elsőként az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola nyerte el a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Az elismerést Keszthelyi Nikoletta, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át.

A pályázati kiírásban hét szempontrendszert határoztak meg, köztük a fenntartható fogyasztást, a pénzügyi tudatosságot, a digitális ismeretekre nevelést, a környezetvédelmet, az egészséges életmódot és a sportot. Ezek közül legalább három területen kell vállalásokat tenniük a pályázó iskoláknak. A helyettes államtitkár kiemelte: a fővárosban elsőként kapta meg az elismerést az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola, amely kiemelkedő pályázatot nyújtott be.

Keszthelyi Nikoletta meghívta az újpesti iskola diákjait és tanárait a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium műszaki és vegyipari laboratóriumába, ahol a termékek megbízhatóságát ellenőrzik a fogyasztóvédelmi szakemberek. Az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola igazgatója, Miskolczi Erzsébet nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy elnyerték a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet, hiszen szakmai díjról van szó, amellyel az intézményben végzett munkájukat ismerték el.

Az eseményen készült képeket Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.