Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Válassz sportágat – válts életmódot!

2017. október 17-én immár negyedik alkalommal szerveztük meg a „Válassz sportágat, válts életmódot!”sportágválasztó rendezvényünket.

Tíz sportág képviselői gondoskodtak arról, hogy a gyerekek minél több mozgásformát
próbálhassanak ki. 4 órán át 15 helyszínen folyt a mozgás és tevékenykedés.
Az osztályok forgószínpadszerűen, 15 percenként követték egymást az állomásokon, ahol
hatalmas lendülettel vetették be magukat a különböző sportágakba. A csapatsportágak,
valamint az egyéni sportágak is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. Labdarúgás, jégkorong, atlétika, lövészet, íjászat, cselgáncs, asztalitenisz, kajak-kenu, evezés, tollaslabda várta a gyerekeket. A szakosztályok közül az UTE, a Vasas, a REAC és az ASI képviselte a sportágakat, továbbá a Hodos Tamás Budapesti Tollaslabda Csarnokból is érkeztek rendezvényünkre. Az adott sportág állomásán kiváló sportolók, edzők, leigazolt jelenlegi és volt tanítványaink mutatták be sportágukat. Az UTE tornászai fantasztikus bemutatót tartottak számunkra.

Iskolánk a sport mellett nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód megismertetésére,
kialakítására is. Ezen a napon is fontos szerepet játszott az egészségtudatos magatartás
formálása: a Meyra-Ortopedia Kft. munkatársai lúdtalp-mérést végzetek, dr. Nika Erzsébet
allergológus allergiavizsgálatot végzett azok számára, akik ezt igényelték, Csató Mónika és Huszár Anikó szülő pedig előadást tartott az egészségmegőrzésről, az elsősegélynyújtás fontosságáról és gyakorlatáról. A Minta Menza jóvoltából idén is kóstolót kaptunk egészséges ételekből, finomságokból, zöldségekből, gyümölcsökből. Köszönjük Nyúzó László úr és Varga Gergelyné vezető támogatását, együttműködését.

A kommentárok nem engedélyezettek.