Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Művészeti gála a Benében

2018. március 23-án az „Érzelmek iskolája” című projekthetünk keretében rendeztük meg tavaszi művészeti gálánkat, mely óriási sikert aratott a közönség körében. Minden az érzelmekről szólt. A produkciók vidámságot, jókedvet, a megújuló élet köszöntését, a mozgás örömét, a közösség erejét, szeretetét sugározták.

A színpad gyönyörű dekorációját az iskola tanulóinak alkotásaiból állítottuk össze. A sok kicsi szív egy nagy szívvé állt össze, jelképezve összetartozásunkat és egymás iránti szeretetünket. Ezen a délutánon valóban együtt dobbant a szívünk: diákoké, pedagógusoké, szülőké.

A műsor konferálója Szentléleki Barna nyolcadik osztályos tanulónk volt.

Iskolánkban több éve működik a tanári kórus, Mojzesné Szücs Gabriella irányításával. A „BeneTa” kórus fellépése foglalta keretbe a színes előadásokat. Nyitó számként Szücs István szerzeményét, az Újpest himnuszt adták elő. Ezt a számot az 1956.október 23-ai forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából írta a szerző, s tanári karunk mutatta be az évforduló alkalmából.

Művészeti gálánk hagyományaként immár 14 éve a páratlan számú évfolyamok tanulói adják a műsorszámokat. Így volt ez az idén is. Az első osztályosok  jó hangulatú, vidám tánccal  mutatkoztak be, majd a harmadik b osztály tanulói jártak örömtáncot Ruminival és barátaival.

A zenei blokkban a magyar népzene gyöngyszemeiből hallhattunk csodálatos válogatást, csengettyűszó, furulyaszó, gitárzene, népdalcsokor emelte az előadás fényét.

Oláh Barnabás 8. osztályos tanulónk kiemelkedő tehetség. Előadásában Arany János: Rendületlenül c. versét hallgathattuk meg, mellyel nemcsak a kerületi Arany János szavalóverseny első helyezését nyerte el, hanem a „Hazafias költészet a magyar irodalomban”  Kárpát-medencei versmondó versenyen a Nemzeti Fórum Elnökségétől különdíjat is.

A 7. b osztályosok a kamaszok érzelmeibe engedtek bepillantást, gondolataikat mai költők verseivel mondták el, nem kis humorral fűszerezve azt.

Két vidám, sportos műsorszámot is láthattunk az 5.a és a 7.a osztály előadásában. Az ötödikesek a régi idők tornáját jelenítették meg számunkra  Gálfalvi tanár úr vezényletével, aki saját produkciójával is kivívta a közönség derültségét, óriási cigánykereket vetve. A hetedikesek pedig szinkronúszásukkal a humort varázsolták a színpadra.

Az 5.b osztályosok matróz táncot jártak, a 3.a osztályosok pedig fergeteges táncmixszel őrjítették meg a közönséget.

A gála zárasaként a tanári kórus  a Légy jó mindhalálig című musicalből Móricz Zsigmond műve nyomán, Kocsák Tibor, Miklós Tibor szerzeményét „Az élet szép” című gyönyörű dalt adta elő. Szűnni nem akaró taps volt a jutalom.

Szívből reméljük, hogy sikerült minden kedves vendégünknek maradandó, örömteli, emlékezetes pillanatokat okoznunk.

Az eseményen készült képeket a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.