Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Olimpiai bajnokok a Bene-napon

Hatodik alkalommal került sor névadónk, Bene Ferenc olimpiai bajnok labdarúgó tiszteletére rendezett sportnapunkra.
Vendégeink között köszönthettük Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester urat, Kapa-Takács Erikát, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ irodavezető asszonyát, Jakabházyné Mező Máriát, a MOA főtitkárát, névadónk fiát, Bene Ferencet, Szász György Munkácsy-díjas szobrászművészt, a Poli Farbe Kft. képviseletében Sotkó Krisztinát.

Rendezvényünk fényét emelte öt kiemelkedő vízilabdázó olimpiai bajnok, világbajnok: Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok, Steinmetz Barnabás kétszeres olimpiai bajnok, Märcz Tamás olimpiai bajnok, Decker Ádám világbajnok vízilabdázók.

Az ünnepélyes megnyitó keretében Miskolczi Erzsébet igazgató asszony köszöntötte a megjelenteket, méltatta a kéznyomatot adó olimpiai bajnokok, világbajnokok sportpályafutását, példaként állította teljesítményüket a tanulók elé, majd dr. Molnár Szabolcs alpolgármester úr szólt a megjelentekhez. Örömét fejezte ki, hogy már hagyományként hatodik alkalommal üdvözli az iskola tanulóit ezen a nívós eseményen, jó versenyzést kívánt a megjelent csapatoknak. Elmondta, hogy Újpest sportos város, sokat tesz azért, hogy a gyerekek, felnőttek megfelelő körülmények között mozoghassanak, sportoljanak.

Oláh Barnabás előadásában meghallgathattuk az olimpiai himnuszt, majd a jelen lévő olimpiai bajnokok életútjának, eredményeinek rövid ismertetése következett a diákok felolvasásában. Ezután a megjelent iskolák egy-egy képviselője egy szál virággal tisztelgett névadónk emléke előtt. A megnyitó az olimpiai himnusz meghallgatásával zárult.

A megnyitó után került sor a MOB és A Poli Farbe Kft. által kiírt Mi iskolánk pályázata eredményeként kifestett tornaterem átadására, ill. névadására. A terem a Dr. Kiss Gergely Tornacsarnok nevet viseli.

Ezután párhuzamosan folytak az események: a Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium, a Zuglói Hajós Alfréd Német-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, az Újpesti Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola, és az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola közreműködésével szivacskézilabda-, röplabda- és labdarúgótorna zajlott.
Az olimpiai iskolák mérkőzéseivel párhuzamosan zajlott meghívott sportolóink kéznyomatvétele, valamint 12 helyszínen játékos, sportos akadályverseny zajlott tanulóink nagy örömére.
Az eredményhirdetést követően délután a szülőket vártuk egy közös együttlétre, sportolásra.
Lelkes szülők, pedagógusok, gyerekek együtt sportoltak, versenyeztek. Köszönjük a szülőknek az együttlétet. Fantasztikus élményekkel gazdag napot zártunk. Jó volt együtt lenni.

A Bene-napon készült fotókat a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.