Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Tök jó buli az iskolában (Halloween) és felsőssé avatás

Az angolul tanuló diákok (4-8. osztály) már egy hete nagy izgalommal készülődtek az iskolai Tök jó napra (a Halloweenre). Az angolórák keretében a diákok megismerkedhettek a Halloween történetével, a Jack-lámpással és az ünnep angol szókincsével. Az óra másik felében ill. a szünetekben a külön erre az alkalomra berendezett és feldíszített tanteremben és előtte próbálhatták ki ügyességüket, logikájukat és tudásukat valamint kézműveskedhettek. Célbadobós játékok, pókfújás, pókhálós feladatok mellett apró pókot, tököt és egyéb díszeket készíthettek a gyerekek., A gondolkodtató feladatokban puzzle, szókereső és memória játék is volt. A folyosón lehetőségük volt különböző mókás álarcokkal, kiegészítőkkel szelfiket/fotókat készíteni és a közismert angol játékot, az almahalászatot kipróbálni. Aki ügyes volt, apró tököt, pókot, denevért gyűjthetett, melyet aztán beválthatott finomságokra. Csak azt sajnálták, hogy kevés volt az idő arra, hogy mindent kipróbálhassanak.
Az utolsó óra után nem ért véget a programok sora. Hagyományteremtő szándékkal a két 5. osztály egy felsőssé avatáson is részt vett. A két osztály újra kipróbálhatta a játékokat, de most már egymás ellen versenyeztek. A folyosón egy sorváltó zárta a feladatok sorát,. Sánta Botond 7.a osztályos diákönkormányzatos tanuló írta meg a tréfás esküt, melyet a különböző jelmezekbe beöltözött tanulók utána ismételtek. Ajándékba megkapták az eskü szövegét.

Mindannyian igazán jól éreztük magunkat. A közös játék, a színes programok, a jó hangulat tette emlékezetessé az idei Halloweent.

Az eseményen készült fotókat Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.