Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Vajon mit rejt a világűr?

Egy képzeletbeli űrutazás során kaphattunk erre a kérdésre választ április 12-én délután a Mezőgazdasági Múzeum „Varázslatos világűr – Csillagközi kaland” című interaktív kiállításán, ahová 4.a osztályos tanulóimmal látogattunk el.
Itt a gyerekek izgalmas kalandokban vehettek részt, bebarangolhatták a Naprendszert, sőt még elmerészkedhettek a Tejúton túlra is.
Belépéskor egy szöveges játékfüzetet kaptak a csapatok vezetői, mellyel lépésről lépésre kerülhettek egyre közelebb a céljukhoz: 24 űrkikötőt járhattak végig, ezen belül 12-nél furfangos feladványok és csillagközi kihívások tették próbára tudásukat, bátorságukat.
A Kozmikus Kazán, a Szeszélyes Ikernővér és az Égi Állatkert „kiléte” mellett fény derült arra is, hogy melyik planéta a Naprendszer porszívója, hogyan születnek a csillagok, vajon tudnánk-e csellózni a Holdon, és hogy milyen íze van a galaktikus ködnek.
Meghallgathatták a gyerekek a szférák zenéjét, valamint beleszippanthattak a világűr illatába is.

A gyerekek nagyon lelkesen és ügyesen teljesítették a feladatokat. Jutalmul minden csoport csokoládét és memóriajátékot kapott.
Nagyon élvezetes délutánban volt részünk., sok-sok új információval lettek gazdagabbak gyermekeink.

A kommentárok nem engedélyezettek.