Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Vidéki Anglia

Iskolánk egy kis csoportja (diákok, testvérek, szülők) most érkezett haza a Vidéki Anglia elnevezésű kirándulásról. A kirándulás egyhetes volt.
Az első angliai napon a Csalagúton átkelve Dovert látogattuk meg, amit az “ország kapujának” is neveznek a jellegzetes fehér sziklákkal. Kis kavicsdobálás után ellátogattunk Anglia egyik legöregebb és legnagyobb középkori várába, a Dover Castle-ba.
A következő nap Kent kincseivel ismerkedtünk meg. Rye hangulatos városkájával kezdtük a napot, majd elutaztunk Scotney Castle-höz, ah ol megcsodálhattuk a szigetre épült ódon, valamint a Tudor stílusban épült új kastélyt, és a lenyűgöző kertet is.Mint egy kis ékszerdoboz, olyan volt. A napot Hastings-ben fejeztük be, ami az 1066-os partraszállás városa, másrészről megismerkedhettünk a halászok életével is. Este a tengerparton követhettük a részleges holdfogyatkozást, miközben megfigyelhettük az apály-dagály váltakozását is.
A harmadik napunk Batemans House-ban indult, ahol Rudyard Kipling, a Dzsungel könyvének írójának egzotikus világába nyerhettünk bepillantást. Kis túrázással jutottunk el a Seven Sisters sziklákhoz.
Utolsó angliai napunk Brightonban, az angol Riviérán zajlott. A világ legmagasabb mozgó kilátójából 138 méter magasból csodálhattuk meg a tengerparti várost látványosságait, a tengerbe hosszan benyúló mólót. Az idővel is szerencsénk volt, mert csak rövid ideig esett az eső, ernyőt sem kellett nyitnunk.
Hazafelé miután átkeltünk a kontinensre, ellátogattunk Flandriába, ahol Gentben megálltunk és megnéztük a Graveensteent, a flandriai őrgrófok várkastélyát, a Szent Bavo székesegyházat. Igazi fesztiválhangulatba csöppentünk.
Nagyon sok helyet kerestünk fel, és rengeteg élménnyel érkeztünk haza.
Reméljük, jövőre is csatlakoznak hozzánk.

A kommentárok nem engedélyezettek.