Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Válassz sportágat – válts életmódot!

Hatodik alkalommal rendeztük meg 2019. október 17-én hagyományos iskolai sportágválasztó rendezvényünket. A program címe – „Válassz sportágat – válts életmódot!” – magában foglalja céljainkat: lehetőségeket kínálni azon tanulóink számára, akik még nem találtak megfelelő sportágat, valamint megismertetni az egészséges életmód alapelveit.
Idén is nagyon színes volt a paletta nyolc sportág képviseltette magát. A sportágakat négy egyéb helyszínnel egészítettük ki, így 12 helyszínen folyt a mozgás négy órán át. A csoportok forgószínpadszerűen, 15 percenként követték egymást az állomásokon, ahol hatalmas lendülettel vetették be magukat a különböző sportágakba. A csapatsportágak, valamint az egyéni sportágak is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. a cselgáncs, tollaslabda, akrobatikus kosárlabda, teqball, amerikai futball, labdarúgás, vízilabda és a kajak. A szakosztályok közül az UTE, a Modern Sportakadémia, az Újpest Bulldogs, a VASAS-ASI, a Teq csapat, a FACE TEAM képviselte a sportágakat. Az adott sportág állomásán kiváló sportolók, edzők, leigazolt jelenlegi és volt tanítványaink mutatták be sportágukat.
A Minta Menza finom és egészséges zöldségcsíkokat és –krémeket kínált, melyekből jóízűen falatoztak két sportolás között a gyerekek.
Az egészségtudatos életmódról, a testi és lelki egészségről szólt az Egészségstand elnevezésű állomás, ahol dietetikus és pszichológus szakemberek beszélgettek a gyerekekkel a helyes, követendő életmódról az Újpesti Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. jóvoltából megvalósuló „A Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés” című program keretében.

Az esemény sokszínűsége, a gyerekek aktív és lelkes részvétele a program sikerét igazolja. Köszönjük a program résztvevőinek, támogatóinak a segítséget, együttműködést.

A kommentárok nem engedélyezettek.