Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Tájékoztató a 2020/2021-es tanév kezdéséről

Tisztelt Szülők!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára Intézkedési tervet adott ki a 2020/2021.tanévre a köznevelési intézmények részére. Az Intézkedési tervet az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a Tanévnyitó 2020 menüpontban olvashatják.
Az Intézkedési terv szerint Magyarország jelenleg biztonságos, ezért szeptember elsején a hagyományos nevelés-oktatás megkezdése indokolt.
Intézményünk szeptember 1-én reggel nyolc órakor az intézmény udvarán (időjárás függvényében) tartja a tanévnyitó ünnepséget az Operatív Törzs által meghatározott létszámkorlát, valamint az alapvető egészségvédelmi szabályok betartásával. Amennyiben az időjárás nem engedi a szabadtéri megrendezést, úgy az ünnepségen résztvevők körét korlátozzuk, az első osztályos tanulóknak tartjuk meg az ünnepséget az iskola tornatermében.
Az első osztályos szülők részt vehetnek a rendezvényen a járványügyi szabályok betartásával.
A tanévnyitón a gyerekeknek ünnepi ruhában kell részt venniük.

Az első osztályos szülőknek szeptember elsején 17.00 órától tartjuk a szülői értekezletet.
Az alsó tagozatos tanulók szüleinek szeptember másodikán, a felső tagozatos tanulók szüleinek szeptember harmadikán 17.00 órától tartjuk a szülői értekezletet a járványügyi szabályok betartása mellett.
A szülői közösség tanévnyitó értekezletét augusztus 25-én kedden 17.00 órától tartjuk.

A tankönyveket a gyerekek szeptember elsején kapják meg.
Lehetőséget biztosítunk arra, hogy az iskolakezdés első hetén azok a tanulók, akiknek a szülője írásban kéri, a tanítási órák után hazamehetnek. Természetesen azoknak a tanulóknak, akik nem élnek a felkínált lehetőséggel, biztosítjuk a 16.00 óráig történő benntartózkodását a napközi, tanulószoba igénybevételével.
Akik elmulasztották a szeptemberi étkezést befizetni, azoknak lehetőségük van a Bródy Imre Gimnáziumban 08.24-én 8.00-12.00 és 13.00-16.30 óráig ezt megtenni.

Kedves Szülők! A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermekek, felnőttek látogathatják. Amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról és értesítsék az iskolát, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés áll fenn.
Felhívom a figyelmüket, hogy hiteles forrásból legyenek szívesek tájékozódni, az oktatással kapcsolatos híreket a www.kormany.hu és a www.oktatas. hu felületen követhetik.
Az intézmény honlapján, Facebook-oldalán, a KRÉTA rendszer felületén az intézmény is tájékoztatja önöket az aktuális változásokról.

Budapest, 2020. 08.18.
Miskolczi Erzsébet
intézményvezető

A kommentárok nem engedélyezettek.