Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Farsangi buli

Farsangi mulatság nélkül nehéz lenne egy iskolai közösség életét elképzelni. A gyerekek minden évben heteken át készülnek és alig várják a jelmezes felvonulást a közös játékot, táncot.
Idén sem maradhatott el, de a járványügyi előírásoknak megfelelően nem iskolai szinten, hanem osztálykeretben mulattak a gyerekek.
Az osztályfőnökök irányításával február 12-én jelmezesek vették birtokba a tantermeket, hol egy múmia, hol egy boszorkány vagy valamelyik szuperhős jött velünk szemben a folyosókon. Mindenhol volt jelmezes felvonulás, a legötletesebbek oklevelet, csokoládét nyerhettek. Majd indulhattak a hagyományos, mókásabbnál mókásabb versenyek, mint például a székfoglaló, lufifújó verseny, vagy a seprűtáncoltatás és a limbó hintó. Pihenésképpen pedig jöhetett a falatozás, dínom-dánom a szülők támogatásának köszönhetően. A hangulat tetőre hágott, amikor a táncversenyek következtek.
A felső tagozaton már kevesebben öltöztek be, de még itt is készültek ötletes maskarák. Az ötödikeseknél aktuálisan a COVID-19 vírus nyerte meg az első helyet. A hetedikesek is kihasználták a lehetőséget, hogy a másik nem bőrébe bújhassanak. A nagyobbak is élvezték a szokásos farsangi játékokat, itt azonban a tánc is nagyobb szerepet kapott. Még tombolasorsolás is volt az osztályban.
Mindannyian jól éreztük magunkat, és reméljük, hogy jövőre megint együtt mulathatunk!

A mulatságon készült képeket Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.