Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Olimpiai játékok a Benében

Négyévente, az olimpia évében a Benében is megrendezzük a saját miniolimpiánkat. Mivel a 2020-as olimpiát a járványhelyzet miatt idén rendezik meg, mi is ezt követtük.
Hagyományaink szerint a zánkai sporttáborban szokott zajlani a nagy esemény, ám a vírus ezt is felülírta, és iskolai keretek között szerveztük meg.

Az osztályok ünnepélyes bevonulását követően meggyújtottuk az olimpiai lángot, majd a zászlófelvonás következett. Az olimpiai himnuszt eskütétel követte, amelyben a résztvevők a sportszerű és becsületes versenyzésre tettek ígéretet.

Miskolczi Erzsébet intézményvezető megnyitója után elkezdődött a küzdelem. Diákjaink sportági és szellemi versenyeken mérhették össze erejüket, tudásukat, tehetségüket, a testedzés mellett a művészetek is teret kaptak, képzőművészeti és irodalmi alkotások révén.

A sportversenyeket korosztályok szerint rendeztük. A versenyszámok között szerepelt a labdarúgás, partizánlabda, röplabda, kosárlabda, távolugrás, kislabdahajítás, stadionfutás, kötélmászás, váltófutás. Minden tanulónk indult valamilyen versenyszámban, akár sport, akár szellemi kategóriában. A legkiválóbban teljesítő versenyzők dobogóra állhattak, oklevelet és piros szalagot kaptak.

A nehézségek ellenére úgy érezzük, sikerült az olimpia szellemiségét továbbra is megőrizni, továbbvinni.

Az eseményen készült képeket Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.