Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Zánkai jutalomtábor – 2021

Az Erzsébet Alapítvány által kiírt „Kedves naplóm” kreatív pályázaton a 3.a és 7.b osztály együtt nevezve készített egy kreatív naplót és ezzel KÜLÖNDÍJAS lett. A dicsőségen túl egyhetes ottalvós nyári táboron való részvételt is nyertek Zánkára.

A gyerekek izgatottan várták a tanév végét, hiszen rögtön utána indult a tábor. Vonattal utaztunk Zánkára az Erzsébet Üdülőközpontba és Táborba. A megérkezés után elfoglaltuk
szálláshelyeinket, ebédeltünk és a rövid szabad program után csatlakoztunk a színes tábornyitó ünnepséghez, mely zenés, táncos rendezvénybe csapott át.

A hét folyamán nagyon sok színes programon vettünk részt: Sárkányhajóztunk, lézerharcoltunk, érzékenyítő foglalkozáson vettünk részt. Nagy élmény volt a katamaránnal és a sétahajóval is vízre szállni a Balatonon, és az éjszakai csillagászati foglalkozás is. Az éjszakai bátorságpróbán pedig a harmadikosok elűzték a szellemet, mely zavarhatná a táborlakók éjjeli pihenését, a hetedikesek pedig segítettek az öreg indián főnöknek visszaszerezni a tollait és ezzel az erejét is. A kreatív foglalkozásokon elkészítettük az ajándékokat, melyet a szülőknek vihettek haza a gyerekek – ökotáskákat és színes szerencsehozó, varázskavicsot is festettünk.

Hétfő este koncerten meglepetés előadó: Rácz Gergő lépett fel a gyerekek nagy örömére.
Az egyik délelőtti foglalkozáson bepillantást nyertünk a 3D nyomtatás világába. Mi magunk terveztünk 3D-ben kellékeket a dzsungelben való túléléshez (tányért, poharat, villát és játékokat) és 3D-vel nyomtatott petákokat kaptunk ajándékba. A nagyobbak
belekóstolhattak a robotprogramozásba is.

Ökoiskola lévén nem hagyhattuk ki a környezetvédelmi programot, és a nagyok az erdőben való túlélést is gyakorolhatták menedéképítés, tűzgyújtás, csomókötés).

A táborban sem maradhatott el a sportolás. Energiáinkat a trambulinon vezethettük le, de részt vettünk a tábori diákolimpián is. A dekázásban nem találtunk legyőzőre, de bizonyítottuk ügyességünket más sportágakban is.

Mindennapos programjainknak keretet adott a reggeli zenés ébresztő és az azt követő reggeli torna. A jó időben nap mint nap fürödni jártunk a Balatonra, vízi vetélkedőkön vettünk részt. Legnagyobb élmény pedig az volt, mikor a hőségre való tekintettel a Balatonban fürdőzőket vízágyúzták tűzoltóautóból.
Utolsó napon az esti táborzárás diszkóval és tűzijátékkal zárult.

Az egy hét hamar eltelt sok közösen átélt élménnyel lettünk gazdagabbak. Közelebb kerültek egymáshoz a gyerekek, új barátságok alakultak. Igazi jó hangulatú, nyárindító tábor volt. Egy újabb naplót tudnánk vele teleírni.

A táborban készült fényképeket Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.