Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Tanuljuk meg együtt alakítani a jövőnket!

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye. Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, a fenntartható életmód fontosságára, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók
A rendezvény kísérő programjára Heroes of the Future (A Jövő Hősei) – ifjúsági élményprogramon való részvételre iskolánk pályázatot nyújtott be és elnyerte a lehetőséget 30 diák (8.b és 7.b osztály és 2 kísérő számára az interaktív fenntarthatósági kalandpályán végigmenni.
A csoportos fenntarthatósági élményprogram mellett a Your Planet fenntarthatósági közösségprogramokra valamint a kísérő események megtekintésére is lehetőségük volt. A gyerekek nagy élvezettel próbálták ki a Go Mobility Park eszközeit. Elektromos járművek segítségével különböző akadálypályákon mehettek végig (MonsteRoller, Segway, Elektromos Gokart, Hoverboard).
A Műanyag Műhely (MüMü) falai között csodálatos átalakulások zajlanak. Miután megismerkedtek a gyerekek a Tiszai PETkupa szervezet munkájával, ahol a folyóból kiszedett, egyszer használatos műanyagból olyan dolgokat készíthettek a diákok, amik évekig vagy akár évtizedekig hasznosak lesznek.
Köszönjük a lehetőséget.

Képek a rendezvényről

A kommentárok nem engedélyezettek.