Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

1. helyezés az angolversenyen

A 8.b osztályból két csapattal neveztünk ismét a Harsányi János Technikum által meghirdetett angol nyelvi versenyre.
A verseny témája az Egyesült Királyság és az USA kultúrája volt.
Az első fordulóban egy online feladatsort kellett kitöltenie a versenyzőknek a Redmenta felületén 45 perc alatt. A feladatok nagyon érdekesek és változatosak voltak és egytől egyig az Egyesült Királyságról és az Amerikai Egyesült Államok kultúrájával voltak kapcsolatosak.
Mivel az angol nyelvi óráknak része már a kezdetektől, hogy megismerkedjünk az angol anyanyelvű országok kultúrájával, történelmével, hagyományaival, nem okozott nehézséget a kérdések megválaszolása a csapatoknak.
A 64 nevező közül a legmagasabb pontszámot elérő csapatok kerültek a második fordulóba. Mindkét csapatunk bejutott. Egy PowerPoint bemutatót kellett készíteni. A fiúk csapata (Csányi Patrik, Bokor Máté és Sándor Csongor) az angol karácsonyról, a lányok csapata az amerikai Hálaadás ünnepéről készített prezentációt, melyben az ünnep eredetéről, hagyományairól és érdekességeiről gyűjtöttek információkat.
A JHV csapat (Baasanjargal Huszlen, Balog Viktória és Timm Johanna) 1. helyezést ért el a munkájával.
Az oklevélen és könyvutalványon kívül lehetőséget kaptak arra, hogy amennyiben ebben az iskolában szeretnék folytatni tanulmányaikat, akkor a központi írásbelit és a szóbeli beszélgetést maximális pontszámmal számítják be.
Gratulálunk a teljesítményükhöz!

A kommentárok nem engedélyezettek.