Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Fenntarthatósági témahét a Benében

Iskolánkban már hagyomány a Fenntarthatósági témahéten való részvétel. Idén is tanulságos és változatos feladatokkal gyarapítottuk környezettudatos szemléletünket, és tevekénységeinkkel hozzájárultunk az energiatudatos életmódhoz is.

Az osztályok közül volt, aki a víz jelentőségével, védelmével foglalkozott: megismerkedtek a vízfogyasztás szükségességével és megtudták, hogyan kerül a víz a poharunkba.

Mások egészséges, saját termesztésű alapanyagokból finomságot készítettek, majd jóízűen elfogyasztották.

Nagy sikert aratott több osztályban is a szappankészítés: maradék szappanokat felfőztek, levendulával illatosították, majd virág, csillag, szív alakú formákba öntötték azokat, és csinosan csomagolva anyák napi ajándék készült belőlük.

Nemcsak az iskolánk környékét, hanem más területeket is igyekszünk tisztán, rendezetten tartani – most a Duna-partra is elmentünk hulladékot szedni.

A tantermekbe saját készítésű szelektív hulladéktárolókat gyártottunk, újrahasznosított anyagokból.

A tavasz eljöttével iskolakertünk is feléledt, kivirágzott: kis kertészeink felkapálták, majd különböző virágokat és vetőmagokat ültettek. Reméljük, hamarosan finom és egészséges zöldségeket ropogtathatunk a kertünkből.

Ezek a tevékenységek jelentősen formálják a gyerekek környezettudatos szemléletet és segítségét nyújt az élhető mindennapokhoz.

A témahéten készült képeket a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.