Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

“Játszani is engedd!” – bázisintézményi bemutató

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ által megrendezett Őszi Pedagógiai Napokon iskolánk az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként ismét képviseltette magát.
Az idei év fő témaköre a játékosítás (gamifikáció) volt. Ennek keretében iskolánk angoltanára, Solymosiné Bakcsi Vera tartott bemutató órát és tájékoztatót az iskolában kísérleti jelleggel bevezetett MotiMore értékelési rendszerről. Az érdeklődő pedagógusokon kívül iskolánkat megtisztelte jelenlétével és részvételével Budainé Gulyás Gabriella, a Budapesti POK hivatali főtanácsosa.
A 7.a osztályban ebben a tanévben – a szülők hozzájárulásával – tanulási időszakok során sajátítják el a tananyagot a diákok, és az osztályzást egy pontozási rendszer váltja fel. A rendszer digitális eszközökről elérhető, könnyen átlátható és motiváló a gyerekek számára.
Egy összefoglaló órát láthattak a résztvevők, melynek során interaktív játékok segítségével foglalták össze a témazáró dolgozat anyagát. Ezután az érdeklődők egy tanulási időszak szimulációján keresztül élményszerűen élhették át a rendszer működését, és részletes ismertetést kaptak a használatáról.
Kötetlen beszélgetéssel, a felmerült kérdések megválaszolásával zárult ez a szakmai találkozó, amelyet az elégedettségi visszajelzések tanúsága szerint minden szempontból kiválóra értékeltek a résztvevő vendégek.

A programon készült képeket a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.