Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Negyedik alkalommal részesültünk az Energiatudatos Iskola díjban

A díjat a Virtuális Erőmű Program (VEP) keretében nyertük el. Büszkék vagyunk a megtisztelő címre. A VEP a legszélesebb körű nonprofit fenntarthatósági kezdeményezés Közép-Kelet Európában. A Virtuális Erőmű Program a köztársasági elnök által fővédnökölt, Kelet-Közép Európa piacvezető, Európai Bizottsági díjas, ENSZ és EU-s jógyakorlat fenntarthatósági mintaprojektje, valamint hazánk második legnagyobb erőműve.
Pályázatunkban elsődleges célunknak tartottuk a gyerekek, felnőttek fenntarthatósági szemléletformálását, különös tekintettel az energiatudatosságra otthon és az iskolában. Olyan energiatakarékossági megoldásokat javaslunk, amit mindannyian megtehetünk tudatosabb odafigyeléssel, tevékenységekkel, olyan megoldásokat, melyek minden további nélkül elkezdhetők, mégis észrevehető mértékben mérsékelhetik az energiafogyasztásunkat. Nem mellesleg a fenntarthatóbb mindennapokat is szolgálják.
Az energiahatékony megoldások mellett köznevelési típusú sportiskolaként a sport és a fenntarthatóság program megvalósítását is vállaltuk, melyben nagy hangsúlyt kap a sport és a környezet kapcsolata, valamint az, hogy az éghajlati vagy környezeti változások hogyan hatnak a gyerekek edzéseikre, versenyeikre és az általános, mindennapos életükre.
A klímaváltozás megfékezése mindannyiunkat érintő globális kihívás, mely ellen közösen kell fellépnünk. Ehhez hasonlóan globális kihívásokkal járó jelenség a káros szenvedélyek is. Az egészségügyi és a környezeti ártalmak csökkentése érdekében úgy tehetjük a legtöbbet, ha felhagyunk káros szokásainkkal, s egészségtudatosan élünk. Ez jelenti az egészséges táplálkozást, vízivást, mindennapi mozgást.
A díjat a Virtuális Erőmű Program (VEP) XIII. Díjátadó Gáláján 2023 tavaszán vehetjük majd át a Parlamentben.
Miskolczi Erzsébet
intézményvezető

A kommentárok nem engedélyezettek.