Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Olimpia Napja 2023

Az idén második alkalommal rendezte meg a Magyar Olimpiai Bizottság az Olimpia Napját.
Intézményünk ismét meghívást kapott a rendezvényre, ahol együtt ünnepelhettünk a meghívott olimpiai bajnokokkal, olimpikonokkal, neves sportolókkal, sportemberekkel, valamint a Budapesti Honvéd Sportegyesület fiatal sportolóival.
A nap a Hősök terén kezdődött, az Olimpia Napja zászló kifeszítésével, majd a Városligeti Sportcentrumban folytatódtak az események.
Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke a mindennapi mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet, rávilágítva, „hogy tartalmas, vidám életet csak sportosan lehet élni.”
Deutsch Tamás, a MOB alelnöke felidézte, hogy „ Magyarország eddig 184 aranyérmet szerzett az újkori olimpiákon, az olimpiai eredményességben a 13. helyezett a világon, ami igazán kiemelkedő.”
A köszöntők után a nap nyitó kosárlabdameccsén tanulóink az olimpikonokkal játszottak, majd a nevező iskolák csapataival körmérkőzést vívtak a kosár-, illetve a futballpályán. A mérkőzések közben diákjaink kipróbálhattak különböző sportágakat, játékokat, és részt vehettek egy kis olimpiai vetélkedőn is. Oklevél, póló, sapka, karszalag volt a jutalom.
Öröm és élmény volt a részvétel! Köszönjük
!

A kommentárok nem engedélyezettek.