Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Nevelőszülői látogatás / angolverseny a Fővárosi Állat- és Növénykertben

A 4.a és a 6.b látogatást tett az Állatkertben.
A negyedikesek egy országos angol nyelvi levelezőversenyben vesznek részt, melynek 2. fordulójában többek között azt a feladatot kapták, hogy látogassanak el egy közeli állatkertbe, fényképezzenek, jegyzeteljenek és készítsenek el egy plakátot a látogatásról.
Főleg a nagyvadakat, a szavanna lakóit nézték meg ezen a szép őszi napon. Például a zsiráfokat, oroszlánokat, elefántokat.
Hozzájuk csatlakoztak a hatodikosok, akik az állatok világnapja alkalmából idén is örökbe fogadtak egy állatot: Zénót, a pingvint. Így nevelőszülőkként ők is meglátogatták az éppen tojásokon kotló pingvint. A gondozójuk nagyon kedves volt, és készített nekünk fotókat róla közelről, és azt is megtudhattuk, hogy előbb kapnak nevet a pingvinek, mielőtt megállapítanák a nemüket. Így lehet az, hogy Zénó párja Boldizsár, aki nőstény. 🙂
Ezen a napon a gyerekek a Madagaszkár Házban és a Varázshegyben töltötték az idő nagy részét, kihasználva, hogy kevés látogató volt az állatkertben. Makikat, madarakat, hüllőket és kétéltűeket láttak, majd az életünk múltját, jelenét és jövőjét bemutató Nagysziklában a mikrovilágtól a gigantikus élőlényekig bemutató terek várták a gyerekeket.
Az Állatkert az a hely, ami mindig más arcát mutatja. Érdemes gyakran ellátogatni oda.

A kommentárok nem engedélyezettek.