Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Felkerekedett a Bene suli

Június 5-7-ig az iskola apraja-nagyja 3 felejthetetlen napot töltött el a Velencei-tónál.
Rég nem volt lehetőségünk együtt táborozni. Nagy izgalommal várta mindenki a tábort és gyülekezett a Déli pályaudvaron.
Az elhelyezkedés és ebéd után megismerkedtünk a táborral, majd a nagyobbak strandoltak, a kisebbek pedig gyümölcsjátékban mérték össze gyorsaságukat és ügyességüket.
A fáradalmakat közös kézműveskedéssel pihenték ki, majd tenyérlenyomatukkal járultak hozzá az iskola dekorációjához.
A legtöbben hamar birtokba vették a sportpályát, pingpongasztalokat és a játszóteret, kihasználták a tábor nagy, zöld területét.
Este az osztályok előadták az ötletes csatakiáltásaikat, majd tábortüzet gyújtottunk.
A második nap Gyuszi bácsi reggeli tornával ébresztette a kissé álmos gyerekeket, majd a reggeli után voltak, akik a strandon élvezték a nyáreleji napsütést, az alsósok pedig egy településismereti sétán fedezték fel a környéket egy feladatlap segítségével. A hatodikosok Vörösmarty nyomába indultak Kápolnásnyéken. Megnézték a nagyon szépen felújított Halász-kastélyt, a református templomot és a Vörösmarty-emlékházat. Délután csere történt. A strandolók egy kirándulással felmásztak a Bence-hegyi kilátóba, ahonnan csodálatos kilátás tárult eléjük a Velencei-tóra. Akik délelőtt sétálni voltak, ők meghódították a tavat és nagyon élvezték a kellemesen meleg vizet, jókedvűen pancsoltak, fröcskölték egymást.
Az esti program azoknak a köszöntésével kezdődött, akik a tábor ideje alatt ünnepelték a születés- ill. névnapjukat. És igazi fergeteges bulival ünnepeltük meg őket. Nem kellett igazán altatni senkit ezen a napon.
Pénteken arra ébredtünk, hogy véget is ért a tábor, reggeli után bepakoltunk, átadtuk a szobákat és számháborúztunk, míg indulnunk is kellett hazafelé.
Hihetetlen, hogy mennyi minden történt velünk a pár nap alatt. Rengeteg élménnyel érkeztünk haza.
Köszönjük szépen a tábor vezetőjének, Vera néninek a szervezést!

A tábori képek a Facebook-oldalunkon tekinthetők meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.