Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Idén is Bene-nap!

Az idei tanév sem múlt el Bene-nap nélkül. Névadónk, Bene Ferenc emléke előtt tisztelegve évente megrendezésre kerül a Bene-nap, amikor iskolánk a szokásosnál is jobban megtelik sportoló diákokkal. Ezen a napon olimpiai iskolák versengenek egymással több sportágban. Idén szivacskézi-, futball- és röplabdaversenyre hívtuk az érdeklődőket. A három sportágban három iskola csapatai mérték össze tudásukat. Röplabdában és szivacskéziben a 15.kerületi Kolozsvár utcai iskola, labdarúgásban a Bene diákjai örülhettek az aranyéremnek. Az iskola nem versenyző tanulói ügyességi és mozgásos játékban próbálhatták ki magukat.
E nap különlegessége, hogy neves sportolókat hívunk vendégségbe, hogy kéz-, illetve láblenyomatukat adják ahhoz az egyedülálló gyűjteményhez, ami iskolánk falát díszíti. Egy kicsit “csaltunk”, mert a meghívott sportolók elfoglaltságai miatt a lenyomatvétel két nappal a Bene-nap előtt megtörtént. Idén egy kicsit a technikai sportokra is igyekeztünk figyelni, mert azokról általában kevesebb szó esik, de természetesen a népszerű labdarúgás képviselője is megtisztelt bennünket jelenlétével.
Akik idéntől örökre a Benével maradnak:
Talmácsi Gábor – világbajnok gyorsaságimotor-versenyző
Lovassy Krisztián – Európa-bajnoki ezüstérmes kerékpárversenyző, egykori olimpikon
Juhász Roland – válogatott labdarúgó
A lenyomatvétel napján sport osztályaink képviselői a sportolókkal tölthették a délelőtt egy részét, akik nagyon kedvesen válaszoltak a gyerekek kérdéseire, elmesélték sportolóvá válásuk történetét és személyes történeteiken keresztül próbálták motiválni a gyerekeket.
Mindkét délelőtt tartalmasan és jó hangulatban telt és lélekben már készülünk a jövő évi Bene-napra.
Egy-egy ilyen esemény, mint a Bene-nap vagy az iskolai Olimpia megszervezése, lebonyolítása mindig sok feladattal jár, amit idén is a testnevelés munkaközösség vállalt magára. Ezúton is köszönet illeti őket a csodás napokért!

Az eseményen készült képeket a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.