Öveges labor – természetismeret
A mai napon a 6.b osztállyal az Öveges laborban vizsgálódtunk.
Megfigyeltük a fehérjék hőre, különböző vegyületekre való érzékenységét, a vörös káposzta levének különböző anyagok hatására történő színváltozásait, a tápanyagaink savas-lúgos kémhatásának kimutatását, a szárazjég szublimációját, átélhettük a hélium hangszálakra gyakorolt hatását.
A tanulók nagyon élvezték a foglalkozást, és ez is azt bizonyítja, hogy a természettudományi tantárgyak tanulásánál nagyon fontos a közvetlen tapasztalás, az élmények átélése.
Nagyon sajnálom, hogy a szülők nem jöttek el megnézni gyermekeik sikereit, nem élték át velük a változások rácsodálkozásának örömét a hivatalosan meghirdetett nyílt óra keretében.
Pappné Berendi Judit
‹ Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására Színházban voltunk ›
A kommentárok nem engedélyezettek.