Tesi-suli honlap

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Advent

December 1-jei adventi délutánunkat – ami az ovisok előtt is nyitva állt – iskolánk igazgatónője nyitotta meg, aki – miután köszöntötte a résztvevőket – beszélt arról, hogy mit is jelent az „advent” szó, s milyen hagyományok fűződnek ehhez az időszakhoz.

Ezután a Fashion Dance-t  és Akrobatikus Rock’n Roll-t táncoló bájos és nagyon ügyes lányokban gyönyörködhettünk; többségük iskolánk diákja. Ezúton is köszönjük nekik és felkészítő tanáruknak a színvonalas műsort!

A táncosok után Horváth Éva Judit tanár nénitől hallhattunk érdekes történeteket Szent Mártonról, Árpádházi Szent Erzsébetről, Szent Katalinról és Szent Andrásról. Többek közt megtudhattuk, milyen sokféle furcsa módszert alkalmaztak elődeink arra, hogy megjósolják, ki lesz a jövendőbelijük vagy mi lesz annak foglalkozása.

A nap nagyon várt záró programjaként a gyerekek ötletes kézműves foglalkozásokon vehettek részt pedagógusaink segítségével aszerint, milyen színű zsetonokat váltottak be. Ültettek búzát Rudolf ajándékaként egy-egy kicsi cserépbe, amit előzőleg rénszarvasfejjé alakítottak át. Flitterek, hópelyhek, szalagok feltűzésével készítették a gyönyörű karácsonyi gömböket, szalvétából kivágott motívumok ragasztásával a kedves ajándékdobozkákat. Különböző festési technikákkal és ügyes kezekkel készültek az üvegmécsesek, a fa karácsonyi díszek, ill. az ablakdíszek. Szebbnél szebb adventi koszorúk kerültek ki az alkotók kezéből. Összesen 350 remekmű készült! Köszönjük pedagógusainknak a ragyogó ötleteket, az utánajárást és anyagbeszerzést, az előkészítéseket (rajzolás, vágás, kontúrfestés, kipakolás), az utómunkálatokat (elpakolás, takarítás) és a bátorító szavakat, mosolyokat, segítő kezeket a délután folyamán! Köszönjük segítőkész diákjainknak a padok és székek ki – és bepakolását!

Azok a gyerekek, akiknek nem volt zsetonja, játszhattak, ill. filmet nézhettek. Akik közben megéheztek, a gyönyörűen feldíszített és berendezett Fahéj-szigeten csillapíthatták éhüket, szomjukat. Ezúton is köszönjük a szülőknek a nagyon finom és igazán dekoratív, ötletes süteményeket, a diákoknak meg a kedves és udvarias kiszolgálást, s a nap végén a mosogatást! Köszönjük Gyöngyi néninek és Móni néninek a minden apró részletre kiterjedő varázslatos díszítést! Igazi karácsonyi hangulatba csöppent, aki oda belépett! Köszönjük stúdiósainknak a hangosítást, a délutánhoz illő zenéket és az eszközök elő- ill. elpakolását!

Egy nagyon jó hangulatú délután volt, minden résztvevő sikerélményekkel térhetett haza.

 

Az eseményen készült képek a galériában tekinthetők meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.