Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Oktató-nevelő munkánk

Október hónap folyamán az ÚPSZK munkatársai összehasonlító elemzést, értékelést végeztek a tanulási képességek méréséről a 3. és 4. évfolyamon.Ezen a megbeszélésen az alsó tagozatos kollégák és a nem szakrendszerű oktatásban résztvevő pedagógusok, valamint az intézmény vezetői vettek részt. Az értékelést Bánhidi Edit az ÚPSZK igazgatója, Katona Gyöngyi és Grósz Ágnes munkatársak tartották.Intézményünkben november 17-én, a Pedagógiai Hét nyitónapján a kerületben technikát oktató pedagógusoknak  Dr. Kádas Lajos főiskolai tanár, kandidátus színvonalas előadást tartott “A gyümölcsök szerepe a táplálkozásban” címmel.2008. november 20-án 14 óra 30-tól iskolánk könyvtárában földrajz bemutató órát tart Farkasdi-Sáhó Katalin és Németh Katalin “Bella Itália – idegenvezetőt keresünk” címmel a 8. évfolyamosok részvételével.A nevelőtestület tagjai a Kooperatív tanulás módszertana c. továbbképzésen vesznek részt. Helye az iskola. Időpontja: november 27. 14 óra. Tartja a Didaktikai Műhely munkatársa.Figyelem! Az ÚPSZK szervezésében zajló Kooperatív tanulás módszertana c. foglalkozásokonl még két alkalommal találkozunk. November 20-án 13 óra 30-kor a Pécsi Sebestyén Általános Iskolában, és november 25-én 13 óra 30-kor az ÁMK-ban.

December1: “Mi így csináljuk!” – kapcsolattartás iskolánk alsó tagozatos munkaközössége és a kerület iskoláinak alsós munkaközösségei között. Tapasztalatcsere a mérés, a környezeti nevelés, egészséges életmód témakörében.

A kerület pedagógusai között elindult egy együttgondolkodás az EGYMI szervezésében a nehezen kezelhető, tanulási, magatartási, pszichés zavarokkal küzdő tanulók fejlesztésére. Örülünk a kezdeményezésnek, szívesen veszünk részt a munkában.

 

,

A kommentárok nem engedélyezettek.