Tesi-suli honlap

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

A maffia múzeum

Üdvözlet!

Ezen a héten a Tesi-Suli kiválasztott egy csoportot, az iskola Maffia csapatát. Sajnos, osztályonként csak 3 tanuló jelentkezhetett.

Ezt nem lehet kihagyni!

Ugyanis:
Maffia-panoptikum nyílt Budapesten a Parlamenttől 300 méterre, az Alkotmány u. 16-ban. Amikor beléptünk, már lehetett érezni a friss légkondicionált levegőt, ez a nyári kánikulában nem is olyan rossz (bár reméltük, minket nem tesznek jégre).
A múzeumban átélhettük a közelmúlt történelmének olykor romantikus, olykor félelmetes eseményeit, a maffia kialakulásától, a szervezett alvilág hőskorán át a jelenlegi pesti drogpiac valóságáig.
Az élethű, helyenként meghökkentő jelenetek között járva a látogatók megtekinthetik a csillogó bárok világát, a maffia Gyilkosság Vállalat vezetőjének meggyilkolását, majd átsétálva a jelenbe a pesti drogkereskedelem piacán találják magukat.

Ez még nem minden!
Al Caponéval is megismerkedtünk. Akik még nem tudják Al Capone a híres maffiavezér hét és fél letöltött börtönév, és a kiszabott bírságok, valamint adóhiány megfizetése után 1939. november 16-án szabadult az Alcatrazból. Mint ismeretes a „Sebhelyest” 1931. november 24.-én ítélték el adócsalásért. Az ítélet 11 év börtönbüntetés valamint 7. 692 dollár bírósági költség, 50.000 dollár bírság és 215.000 dollár és kamatai adóhátralék megfizetése volt. Szabadulásakor 39 éves korában már beteg volt, szifilisze miatt részlegesen megbénult, és elméje is kezdett elborulni.
Élete utolsó nyolc évét a család floridai birtokán töltötte, majd egy agyvérzés és tüdőgyulladás után 1947. január 25-én halt meg.

, ,

A kommentárok nem engedélyezettek.