Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Adventi kézműves foglalkozás

A gyerekek és a szülők örömére ismét megrendezésre került az „Adventi kézműves foglalkozás”, a karácsonyi ünnepek hangulatát idéző adventi első gyertyagyújtás. Az iskolai énekkar kedves műsora után láttak hozzá a gyerekek karácsonyi ajándékaik elkészítéséhez. Ez sok kreativitást, ügyességet kívánt a csemetéktől és szüleiktől is. Az ünnepi készülődésen ugyanis a szülők gyerekeikkel együtt alkothattak. A sok foglalkozás közül (gyertyaöntés, gyöngyfűzés, koszorú-, díszdoboz-, télapókészítés), sajnos csak két „alkotásra” lehetett jelentkezni. Én, mint szülő, szívem szerint mindenre jelentkeztem volna. Nagyon jól éreztem magam, főleg a díszdobozkészítés, a szalvéta-dekupázs tetszett. Az anyagok, a „hozzávalók” igényesek voltak, a munkákat színvonalasan lehetett elkészíteni, így minden gyermek a számára legtökéletesebb, legszebb karácsonyi díszt, ajándékot készíthette el.

A családias hangulatot idéző Fahéj-szigetet elsőként látogattuk meg a kislányommal. A kiszolgálás első osztályú volt. A pincérnek állt gyerekek nagy odaadással vették fel a rendelést tőlünk, és szolgáltak ki minket. Többféle teát kóstoltunk meg, szendvicseket, süteményeket vettünk, amit a tanárokkal, gyermekem osztálytársaival együtt fogyasztottunk el. Jóllakottan, vidáman mentünk haza.

Szerintem nagy szükség van arra, hogy szülő és gyermeke közösen tevékenykedjen, mert nem biztos, hogy minden családban van mód a karácsonyi ünnepekre való együttes készülődésre.

Huszár Anikó, 4.a

, ,

A kommentárok nem engedélyezettek.