Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Színházi élmények

 

A délutáni szabadidős programok közül az Ifjúsági Ház által szervezett Sulis Színház három előadását a harmadik és negyedik osztályos csoportok tanulóival tekintettük meg.

Október 17-én az Évkerék Társulat előadásában a Világszárnya, az Égitest-szabadító című moldvai mitikus mesét láthatták a gyerekek, ahol óriásbábbal, török síppal, kobozzal, dobbal, sárkányt legyőző viadallal, hatlábú táltossal, Holddal, Nappal, csillagként fénylő Királykisasszonnyal, valamint a moldvai muzsikusok zenéjével előadott történet varázsolta el őket.

November 14-én a Szép Ernő Színház előadásában A vitéz szabólegény  tetteit izgulhatta végig a színház kis közönsége. Szurkolhattak Cérna Jenő vitéznek, aki – igaz ugyan, hogy Irgum Burgum, a földkerekség legkisebb óriásának a segítségével, s három próbát kiállva-, de győzedelmeskedik Rebeka, az udvari boszorkány gonoszságaival szemben.

Január 16-án a Nektár Színház: Jégkirálynő című történetében szereplő Kay egy varázslat folytán mindenkiben csak a rosszat látja. Az előadás végére a szeretet, a jóság legyőzi és megtöri a gonosz, szívtelen királynő hatalmát, s a gyerekek együtt örülnek a két fiatal pár boldogságának.

Az előadás színvonalát emelte, hogy a Jégkirálynő csodálatos téli jégkristály-palotájának, valamint a történet egyéb helyszíneinek szépséges világát a háttérben kivetítve, filmszerűen ábrázolva mutatták be zenei dallamokkal kísérve.

A gyerekek mindig örömmel jöttek el a színházba, nagyon élvezték az előadásokat, ujjongva tapsoltak meg egy-egy kiemelkedő színészi alakítást.

Köszönjük a lehetőséget, a második félévben is szeretnénk igénybe venni.

A kommentárok nem engedélyezettek.