Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

A természet csodái

Iskolánkból most is – mint minden évben –, több osztály is megtekintette ezt a méltán közkedvelt kiállítást.

A gyerekek nagy-nagy örömmel és izgalommal fogadták a hírt, hogy megyünk erre a programra. Nem kellett csalódniuk, sőt a sok színes, érdekes, változatos látnivaló szinte elvarázsolta őket.

Láthattak itt különleges, apró galambokat, fürjeket, pintyeket, papagájokat és még rengeteg fajta díszmadarat. Csendben maradva meghallgathatták a madarak csodálatos énekét, „koncertjét”.

A színházterembe érve érdekesebbnél érdekesebb látnivalók, tennivalók közül választhattak: hüllők simogatása, hatalmas dobozokban hemzsegő kukacok, pondrók, lárvák tapintása, közben kiselőadás hallgatása fontosságukról, hasznosságukról.

A Rex Állatmenhely Alapítvány standjánál hosszú percekig simogathatták a gyerekek az örökbe adásra váró kutyust, közben zsákbamacskát vásárolhattak, az így befolyt pénzzel az elhagyott kutyákat segítő alapítványt támogatták.

A színpadon felállított “moziban” a természetvédelemmel kapcsolatos tennivalókról folyamatos filmvetítés során tájékozódhattak diákjaink.

A „csendkuckóban” különböző állathangokat hallgathattak, tapintással pedig a természetben található dolgokkal ismerkedhettek tanulóink.

Az utolsó teremben újabb csoda várt ránk, látogatókra: a föld mélyének titkai, a különleges ásványok, kristályok látványa, a növények színes kavalkádja kápráztatott el bennünket.

A látogatás végén mindenki vásárolhatott ezekből a különleges dolgokból.

Felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt nagyon tetszett ez a kiállítás. Sok hasznos információval lettünk gazdagabbak úgy, hogy közben nagyon jól éreztük magunkat.

Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget az Önkormányzatnak, az Ifjúsági Háznak és minden szervezőnek.

Remélem, jövőre találkozunk!

A kiállításon készült fényképek a galériában tekinthetők meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.