Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Itt a farsang, áll a bál

Vidám sürgés-forgás verte fel péntek délután az iskola csendjét: megkezdődött a farsangi vigadalom!

A jó hangulathoz minden adott volt: izgatott jelmezesek, szépen sminkelt lányok, vagány fiúk, vidám programok.

A mulatság megnyitójaként a Panic Crew táncegyüttes hiphop-bemutatóját néztünk meg, melyben iskolánk tanulói közül is felléptek néhányan.

Ezután az alsó tagozatos osztályokban izgatottan, szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe öltöztek fel gyermekeink, amit saját csoportjaikon belül értékeltek, jutalmaztak. Az első helyen végzett maskarások között volt japán gésa, sportversenyeken szurkoló pomponlány, szaloncukorba burkolt lány, Okoska a Hupikék Törpikék közül, kommandós, indiánlány, kacsa, Transformers.
Az oklevelek, jutalmak átvétele után boldogan mutatták meg a folyosón sétálva egymásnak és nekünk jelmezeiket.

Ezt követte az osztályok közötti vetélkedő, vidám és vicces feladatokkal: a versenyzők múmiává varázsolták társukat, lufit fújtak pukkadásig, helyekért tülekedtek a székfoglalóban, és fánkot majszoltak a kezük használata nélkül.

Szép számmal indultak versenyzők a felsős jelmez- és sminkversenyen, ötletes jelmezeikkel és a szép arcfestésekkel igencsak feladták a leckét a zsűritagoknak: a felvonulók között láttunk pizzát, stréber ikerlányokat, boszorkányt, zombit is.

Idén is nagy sikert aratott a táncverseny, melynek során különböző stílusú zenék váltogatták egymást, úgyhogy nem volt könnyű dolguk a versenyző pároknak a ritmusváltással, de nagyon ügyesen megoldották mindannyian.

Az este egyik fénypontja természetesen a tombolahúzás volt, ahol mókás, hasznos és finom nyeremények találtak gazdára.

A program zárásaként óriási buli kerekedett a diszkóban, a lelkes DJ-k és a jókedvű táncosok egyaránt kitettek magukért.

Az este sikeréhez hozzájárult a finomságokkal dúsan megrakott büféasztal, mely nem jött volna létre a szülők segítsége nélkül, amit ezúton is köszönünk!

 

Képek a galériában láthatók.

A kommentárok nem engedélyezettek.