Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Citi Roadshow

Iskolánk ebben a tanévben részt vesz a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programján. A program célja a felső tagozatos tanulók vállalkozási és gazdasági ismereteinek bővítése, képességeinek fejlesztése.

A program egyik állomásaként egy roadshow keretében a JAM fiatal trénerei látogattak meg bennünket, hogy megmutassák, miként lehet változatos és szórakoztató játékok keretében tanulni a vállalkozásokról, gazdaságról.

5 állomáson folytak a foglalkozások.

 1. Vigyázz, építési terület!
  Ebben a játékban A4-es lapokból építettek a gyerekek különböző épületeket. A cél: minél magasabb, minél stabilabb és persze minél mutatósabb legyen az épület. Szükség volt a kreativitásra!
 2. Médiafogyasztók
  Ezen az állomáson a reklámok fogyasztókra gyakorolt hatását vizsgálták a gyerekek.
 3. Családi költségvetés
  Az osztályok különböző anyagi helyzetű családokat alkottak, s a játék során el kellett készíteniük saját költségvetésüket. Megfontolandó tanulságokkal gazdagodtak a „családtagok”.
 4. Senki többet…?
  Ki ad többet az akaratért? És a barátságért? Esetleg a bizalom vagy a kreativitás ér magasabb összeget? A játékban lelki tényezőkre és fogalmakra lehetett licitálni, s kiderült, kinek mi a legfontosabb.
 5. Tőzsdecápák
  Részvény, befektetés, árfolyam… bonyolult dolog a tőzsde, ráadásul sok külső hatás befolyásolja. Ebben a játékban kockázat nélkül kipróbálhatták a gyerekek – a cél természetesen a minél nagyobb nyereség elérése, de legalábbis a veszteség elkerülése.

A játékok után egy közös fotóval és tombolahúzással zárult a program.

Mindenki jól érezte magát ezen a délelőttön: kicsi és nagy, gyerek és felnőtt egyaránt.

Köszönjük a Citibanknak és a JAM-nak a lehetőséget, a trénereknek pedig a profi játékvezetést és a kedvességüket!

A programon készült fényképek a galériában tekinthetők meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.