Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Erzsébet-tábor Fonyódligeten

A sikeres tanítói pályázatnak köszönhetően a nyári szünidő utolsó hetében 20 tanuló táborozhatott Fonyódligeten, az Erzsébet-program keretén belül.
Élményekben gazdag, a gyerekek számára felejthetetlen egyhetes nyári tábort sikerült szervezni a sok programnak köszönhetően.
Az első nap a tábor és környékének megismerésével telt, majd a délutáni kézműves foglalkozásokon közösen elkészítettük a szülőknek szánt meglepetés ajándékokat. Lehetett választani a batikolás, gyertyaöntés, gyöngyfűzés, emlékfüzet-készítés közül is. A gyerekek nagyon lelkesen vettek részt és többféle szép alkotás készült el.
Kedden gyalogtúrát szerveztünk a közeli Fonyódra, és feladatlap segítségével próbáltuk megismerni a helyi nevezetességeket.
Többször is lehetőség adódott a strandolásra, fürdésre a Balatonban. Nagy sikert aratott a Holddal a Nap együttes koncertje, a táncház ének- és tánctanulással.
A héten az egyik nap csak a sportról szólt, versenyt hirdettek a táborlakó közel 1000 gyerek között. Minden versenyszámban indultunk, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a tábori olimpián nagyon sok érmet nyertünk a szoros küzdelemben. Tanulóink sikeresek voltak a futószámokban (100 m-es, 400 m-es), helyből távolugrásban, kislabdadobásban.
A focibajnokságot is megnyertük, és a mi csapatunkból került ki a rangadó legjobb mezőnyjátékosa: Baba Lionel.
A tábori Ki mit tud-ra ének kategóriában neveztünk: a „Legyetek jók, ha tudtok” zenés produkciót előadva a közönség és a zsűri tetszését is elnyertük. Az „Üzenj a jövőnek” plakátkészítő versenyen iskolánk csapata III. helyezést ért el.
Sajnos az egy hét hamar eltelt, de elhatároztuk a tábor sikerét látva, hogy jövőre újra indulunk a pályázaton, és megpróbálunk még több gyereket bevonva színes, élménydús, programokban gazdag üdülést szervezni.

Huberné Kalmár Beáta és Farkasné Bódi Katalin

A táborban készült fotók a galériában tekinthetők meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.