Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Erzsébet-tábor Zánkán

2015. júl. 19-től 24-ig a 3.a és a 3.b osztályok tanulóival Zánkán töltöttünk egy csodálatos, felejthetetlen hetet az Erzsébet tábor projekt keretében.

Az utazást vonattal oldottuk meg, gyorsan, kényelmesen utaztunk. A szállás kiváló volt, a csodaszépen felújított „nyári házakban” helyeztek el minket, a szobák tágasak, kényelmesek voltak, mindegyikhez külön fürdő és toalett is tartozott. Táborozásunk ideje alatt mintegy 2000 magyar diák tartózkodott a helyszínen, Kárpátaljától kezdve kis zalai falvakig a legkülönbözőbb helyekről érkeztek csoportok, így sok-sok új barátot, kedves ismerőst szerezhettünk az egy hét alatt. Az étkezési kínálat bőséges és ízletes volt, gyümölcsöt, zöldséget, egészséges finomságokat bőven tartalmazott.

Az Erzsébet tábori program kész forgatókönyvvel dolgozik, így mi is válogathattunk a jobbnál jobb kulturális, sport és szabadidős programok közül. A tábor keretét az első és utolsó esti, zászló fel- és levonással egybekötött fergeteges nyitó- és záróbuli adta, s a köztük lévő napokon pedig volt minden: reggeli torna, tábori olimpia, játékos akadályverseny, kalandpark, éjszakai bátorságpróba, tréfás vízi versengések, ki mit tud, óriásbáb-előadás, interaktív ütőhangszeres hangverseny, a Danubius zenekar interaktív előadása, táncház kiváló muzsikusokkal és néptáncoktatókkal – szinte felsorolni is lehetetlen. Rengeteg programon részt vettünk, de megemlíteném, hogy ezen a héten végig harmadfokú hőségriasztás volt érvényben, ezért – figyelembe véve a rendkívüli időjárási körülményeket – igyekeztünk minél több időt a Balaton partján, ill. vizében tölteni, a gyerekek legnagyobb örömére.

Összegezve: egy élménydús, csodálatos hetet töltöttünk Zánkán, az Erzsébet táborban. Reméljük, jövőre is részesei lehetünk ennek a nagyszerű programnak.

Beley Ildikó, Dedics Jánosné

A táborban készült fotók a galériában tekinthetők meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.