Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Oviolimpia a Benében

Iskolánk első alkalommal rendezte meg nagy sikerrel az Óvodás Olimpiát a kerületi óvodák részvételével. Célunk az olimpiai eszme terjesztése, a sport, a mozgás népszerűsítése, megszerettetése, valamint a kerület óvodáival a partneri kapcsolatok szélesítése. Rendezvényünket megtisztelték az UTE labdarúgó-szakosztályának vezetői, labdarúgói, edzői is.

Felhívásunkra négy óvoda jelentkezett: Aradi, Karinthy, Királykerti és a Nyár Óvoda. 2017. március 24-én hatvan kis óvodás érkezett meg hozzánk az óvó nénik kíséretében. Izgatottan, felfokozott hangulatban készülődtek a játékos délelőttre. Iskolánk intézményvezetője köszöntötte a kicsiket, majd meghallgattuk az olimpiai himnuszt, a 4.a osztályos tanulók pedig verssel köszöntötték az óvodásokat.

A megnyitó után elkezdődtek a versenyek. A lebonyolítás több helyszínen, párhuzamosan zajlott. a testnevelők és az UTE edzők irányításával. A közös bemelegítés után következett a tornateremben változatos feladatokkal az ügyességet, gyorsaságot és pontos végrehajtást igénylő sorverseny, a futópályán a 40 m-es futás, a sportpályán a labdarúgás, a dzsúdó teremben a küzdő játék. Szívvel, lélekkel küzdöttek a kicsik a nemes versengésben.

Nagyon várták már az eredményhirdetést, igen szoros volt a küzdelem. A díjakat az UTE vendégei adták át. Negyedik helyezett lett a Nyár Óvoda, harmadik az Aradi Óvoda, második a Karinthy Óvoda, első helyezett pedig a Királykerti Óvoda. A dobogósok oklevelet, érmet kaptak. Az ovis olimpiai bajnokok pedig még piros szalagot és babérkoszorút is, győzelmük jeléül.

Egy résztvevő kisfiú a verseny végén így nyilatkozott: „Ez volt életem legszebb napja.” Egy másik pedig: Nagyon örülök, mert ez az első érem, amit nyertem, s nem is akármilyet, aranyat. Ettől nagyobb dicséretet nem is kaphattunk volna.

Reméljük, sikerült hagyományt teremtenünk, s a jövőben ismét találkozhatunk a kerület óvodásaival.

A kommentárok nem engedélyezettek.