Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Válassz sportágat, válassz életmódot! – sportágválasztó a Benében

2017. március 30-án izgatottan érkezett az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskolába tanár, diák, vendég egyaránt. Ezen a napon rendeztük meg immár harmadszor a „Válassz sportágat, válts életmódot!” sportágválasztó rendezvényünket.

Tizenkét sportág képviselőit hívtuk meg, hogy a gyerekek minél több mozgásformát próbálhassanak ki. A sportágakat négy egyéb helyszínnel egészítettük ki, így 16 helyszínen folyt a mozgás négy órán át.

A csoportok forgószínpadszerűen, 15 percenként követték egymást az állomásokon, ahol hatalmas lendülettel vetették be magukat a különböző sportágakba. A csapatsportágak, valamint az egyéni sportágak is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. Labdarúgás, kézilabda, atlétika, torna, kick-boksz, cselgáncs, amerikai foci, vívás, sakk, asztalitenisz, vízilabda, darts várta a gyerekeket. A szakosztályok közül az UTE, a Vasas, a Budapesti Honvéd, a Modern Sportakadémia, az Újpest Bulldogs, a Gergely Gábor Akadémia, a Zrínyi Miklós Kick-boksz Akadémia, a Bene-Rév TSC képviselte a sportágakat. Az adott sportág állomásán kiváló sportolók, edzők, leigazolt jelenlegi és volt tanítványaink mutatták be sportágukat. Az UTE tornászai fantasztikus bemutatót tartottak tanulóinknak. Káprázatos teljesítményük lebilincselte diákjainkat.

Iskolánk fontosnak tartja, hogy a sport mellett nagy hangsúlyt fektessünk az egészséges életmód megismertetésére, kialakítására is. Ezen a napon is fontos szerepet játszott az egészségtudatos magatartás tényezőinek a gyakorlása. Az iskolavédőnő előadást tartott az egészséges táplálkozás fontosságáról, a Minta Menza támogatásával zöldségeket, gyümölcsöket, egészséges ételeket kínáltunk tanulóinknak. Köszönjük szépen a rengeteg finomságot.

A sportágbemutatókon kívül az Országos Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is részt vett a rendezvényünkön. Nagy sikert arattak a gyerekek körében. Beülhettek a rendőrautóba, kipróbálhatták a szirénát, megnézhették a golyóálló mellényt, kezükbe vehették a gumibotot, ujjlenyomatot vettek tőlük, s meghallgattak egy érdekes tájékoztatást a drog-és bűnmegelőzéssel kapcsolatban.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, Gergely Gábor világbajnok, Eperjesiné Muts Éva az Angyalföldi Sportiskola vezetője és a megjelent szakosztályi edzők, sportolók elismerően szóltak rendezvényünkről. Célunkat maximálisan elértük, hiszen az egészséges életmódra nevelés fontos szempont a mindennapjainkban, és ennél kiválóbb lehetőség aligha adódik egy diák életében, minthogy 12 sportágat a saját intézményében próbálhat ki kiváló szakemberek irányításával, megismerheti és megkóstolhatja az egészséges ételek tárházát, s mindenek mellett még jól is érzi magát. Igazi közösségépítő, partnerekkel együttműködő program volt ez.

A kommentárok nem engedélyezettek.