Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Rabszolgályáztak a Benések

A tanév végéhez közeledve egy roppant ötletes és aktív programon vettünk részt. Az iskola negyvenéves születésnapjának zárásaként Rabszolgályás kirándulást tettünk a Dunán. A hangulatos csónakázást egy kellemes séta keretezte az iskolától, át a Római-partig. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki ügyesen helytállt, a tűző nap és a hőség sem tántoríthatott el bennünket, se gyerekeket, se pedagógusokat a kitűzött cél elérésétől. Az Újpesti vasúti hídon a vonatok zajától alig hallottuk tanáraink óvó szavait, de jól nevelt tanulóként nem okozott gondot biztonságosan áttrappolni a túlpartra. A Római part hűs fái aztán kellemes pihenésre adtak lehetőséget, majd folytattuk utunkat, míg csak meg nem találtuk a gályát. Szerencsére nem kellett lebilincselve lapátolnunk, csak egy kellemes sétahajózásra érkeztünk.
Mentőmellényekkel felszerelkezve megismertük a hajócska történetét, amit Indián és Kis Indián épített, és gyerekek ezrei utaztak már rajta. Minden mellényen lógott egy síp, persze ezt egyből meg is fújtuk, ügyet sem vetve a később elhangzó figyelmeztetésre, hogy azt már az előttünk hajózó nebulók mind végigkóstolták. Nekünk ez persze nem jutott eszünkbe, így fújtuk, ahogy csak bírtuk tüdővel!
Mivel egyszerre sokan lettünk volna, csoportokba osztottak bennünket, és így tettük meg a sétahajózást. Mondhatom, nagy élmény volt! Az elején, a „vén tengerimedvére” hasonlító bácsi csak egyenesen a Megyeri híd felé irányította a hajót, majd csak ennyit szólt, alig hallhatóan: Vigyázzatok! Még ki sem mondta, mikor a hajó először élesen balra, aztán jobbra kanyarodott, épp csak, hogy bele nem potyogtunk a vízbe! A hullámok összevissza dobáltak minket, igazi matróznak éreztem magam, ahogy hánykolódunk a Duna habjai között. Néhány kanyar után kikötöttünk a mólónál, és a csapat másik része is megtapasztalhatta a hajókázás örömét.
Hazafelé már sokkal lassabban haladtunk, bevallom, eléggé elfáradtunk a gyalogtúra alatt, de egy felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak. Talán meg tudom győzni a szüleimet, hogy Rabszolgályás táborba is eljöhessek.

A kommentárok nem engedélyezettek.