Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Válassz sportágat, válts életmódot!

Iskolánk egyik nagyszabású hagyománya a „Válassz sportágat, válts életmódot!” elnevezésű rendezvényünk. Idén október 18-án gyűltünk össze, hogy kipróbálhassuk a már ismert és újdonságnak számító sportágakat, átmozoghassunk egy délelőttöt.

A rendezvényt Miskolczi Erzsébet igazgató asszony és Gálfalvi Áron testnevelő nyitották meg, majd a Rus RG ritmikus gimnasztika egyesület tehetséges versenyzői, Kun Lara és Kőszegi-Koháry Georgina tartottak nekünk egy fantasztikus bemutatót.

Ezt követően kezdődtek a mozgalmas órák. 15 állomáson követték egymást az események, minden helyszínen 15 percet tölthettek a csoportok. 11 sportág képviseltette magát rendezvényünkön: atlétika, amerikai foci, labdarúgás, evezés, vízilabda, cselgáncs, vívás, tollaslabda, kosárlabda, lövészet és a különleges tchoukball.  Minden sportág állomásán kiváló sportolók, edzők, leigazolt jelenlegi és volt tanítványaink mutatták be sportágukat. A testet igénybe vevő gyakorlatok közben pihenésnek számított egy kis szellemi felfrissülés, ahol diákjaink érdekes feladatokat oldhattak meg az olimpiai sportágakkal kapcsolatban.

Néhány állomáson nem sportolók, hanem az egészséges életmód  szakavatottjai várták diákjainkat: Oravecz Dorottya védőnő testtömegindexet mért, majd az egészséges táplálkozás fontosságáról beszélt a gyerekeknek, a MenzaMintának köszönhetően pedig meg is kóstolhattuk az egészséges ételeket, gyümölcsöket, zöldségeket.

Fontos számunkra, hogy ne csupán a sportosztályainkban  tanulók válasszák a sportolást, hanem minden tanítványunknak meg tudjuk mutatni, hogy a sport és a mozgás mindenkié, nemcsak az ügyesebbeké. A szinte megszámlálhatatlan sportág közül mindenki megtalálhatja azt a neki kedves kettőt-hármat, amit szívesen csinál élete végéig.

Az esemény sokszínűsége, a gyerekek aktív és lelkes részvétele a program sikerét igazolja. Köszönjük minden résztvevőnknek, támogatónknak a segítséget, együttműködést.

A sportágválasztón készült képek a Facebook-oldalunkon tekinthetők meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.