Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Happy-hét

Tizedik alkalommal, március 18-22 között rendezte meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét programot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Iskolánk már hagyományként csatlakozott a „Happy hét” programhoz.  Célunk, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a vízfogyasztás fontosságára és a cukros üdítők káros hatásaira. Egész héten folyamatosan biztosítottuk a friss, tiszta ivóvizet kancsókban,  poharakkal felkínálva iskolánk folyosóin. Minden szünetben kínálták a pedagógusok a tanulókat, buzdítva a folyamatos folyadékfogyasztásra és annak jelentőségére. Sok tanulónk felismerte azt a tényt, hogy tényleg jólesik a víz és azt is, hogy milyen finom, ízletes és szomjoltó ital a tiszta víz! Ígéretet tettek, hogy ezután többször fogyasztanak vizet, ásványvizet.

A vízfogyasztást népszerűsít program keretében plakátokat készítettek a gyerekek, színezőket színeztek, illetve figyelemfelhívó reklámanyagokat is kihelyeztük az iskola folyosóján. Órákat tartottunk víz ivóvízzé válásáról, a víz élettani szerepéről, a víz védelméről. A hét zárásaként az egész alsó tagozat ellátogatott az Észak-pesti Szennyvíztisztító Telepre, hogy  a gyerekek saját szemükkel tapasztalják meg, hogy milyen fontos a vízre vigyázni, az ivóvizek tisztasága.

Bízunk abban, hogy ezzel a programsorozattal is hozzájárultunk tanulóink egészségszemléletének alakításához, a mindennapi vízfogyasztás jelentőségének tudatosításához.

Fotóinkat a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.