Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Állatok világnapja az Állatkertben

Iskolánk 2.a osztálya és a 6.b-sek az Állatok Világnapját stílusosan az Állatkertben ünnepelték és részt vehettek az Állatszeretet Fesztiválon, mely még színesebbé tette a délutáni kirándulást. Élményszerű formában hívták fel a figyelmet az állatok fontos szerepére, az emberek és állatok közötti kapcsolat erősítésére.
A 6.b osztály ismét örökbe fogadta egy évre a Remba nevű zebrát és a belépés után át is vették az ezzel járó oklevelet.
A másodikosok kézműves foglalkozáson vettek részt és szőlőfürtöket készítettek a Szüreti Mulatságban. A tanulás / tapasztalás közelebb hozta számukra a körülvevő világot, természeti környezetet.
Voltak cápasuliban, látták az etetést, megnézték a jegesmackót, tigrist, zsiráfot, elefántot. A főbejáratnál még afrikai táncosokkal is táncoltak. Sünit simogattak és a mentett állatokról hallgattak előadást.
A nagyobbak a Japán kert csodálatos fái után a Lepkeházban csodálták meg a csodás mintázatú pillangókat. Az America Tropicana buja növényzete, színpompás állatai lenyűgözték a tanulókat. Természetesen az örökbefogadott zebrát is felkeresték, aki rengeteget nőtt az elmúlt év alatt.
Zárásként a Holnemvolt várban a ház körüli állatokat simogatták és kipróbálták a Shaftner Körhintát és az Óriáskereket is.
Fáradtan, de csodálatos élményekkel és tapasztalatokkal tértek haza a gyerekek.

Az eseményen készült fotókat a Facebook-oldalunkon tekinthetik meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.