Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Környezetszépítés a Benében

Intézményünkben a tárgyi feltételek sok mindent jelentenek. Nemcsak az eszközök darabszámát, hanem a környezet milyenségét, a hangulatot, az iskola légkörét is. Ezt a törekvésünket erősítik meg  az intézménybe belépők véleményei is: „Jó ide belépni, már megint valami változás történt, szép, tiszta az iskola, stb.”

Számunkra  a környezet rendezettsége, tisztasága, miliője meghatározó, aminek pozitív hatása van a tanulásra is.  Az intézményvezető asszony folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyik segítik abban, hogy a gyerekek, a felnőttek számára minél szebb, motiváltabb környezetet alakíthasson ki, ahol biztosított a  nyugodt, kiegyensúlyozott, munkavégzés, ahol jól érezik magukat az érintettek.

Az elmúlt időszakban sikerült az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével megújítani az” A lépcsőházat”, ill. az iskola udvarát a Vállalati Önkéntes Program keretében.

A Thermo Fisher Scientific globális üzleti szolgáltatásokat nyújtó vállalata  az első jótékony felújítási munkájukat iskolánkban kezdte el. Nagy feladatot vállaltak. A  sötétzöld korlátokat tették világosabbá, homokszínűre festették. Egész napos munkájuk során megújult a fő lépcsőház, valamint a földszinti padok és radiátorok. Köszönjük a szorgos kezek munkáját.

Az Optimaforma cég önkéntes munkatársai közül néhányan az iskola udvarán található padok gerendáit cseréltek le.  Az új gerendákat több rétegben lazúrozták, majd a helyükre fúrták. A csapat másik fele a szürke aszfaltfelületekre varázsolt életet: színes ugró- és fejlesztőjátékokat festettek fel, továbbá lefestették a két focikaput is, a beton ping-pong asztalt, illetve megújították az udvar farönk mászókáját is, lecsiszolták és lefestették az egész komplexumot. Az Optimaforma cég az önkéntes programjával nagy örömöt szerzett a Benés gyerekeknek. Köszönjük a munkájukat.

Fotók a Facebook-oldalunkon láthatók.

A kommentárok nem engedélyezettek.