Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Pályát választunk

Fontos döntés előtt állnak nyolcadikosaink: hol tanuljanak tovább, melyik iskola lesz számukra a legmegfelelőbb? Gimnáziumba jelentkezzenek vagy szakmát tanuljanak?
Számos rendezvény segíti diákjainkat a döntés meghozásában, ahol megismerkedhetnek a különböző középiskolákkal, szakmákkal, lehetőségekkel. Iskolánk 7-8. osztályaival három továbbtanulási börzére látogattunk el.

A Mi a pálya? műszaki fesztiválra már ismerősként érkeztünk, és a tavalyihoz hasonlóan az idén is nagyon sok érdekességet láttunk. Bevezetésként néhány izgalmas fizikai kísérlet szemtanúi voltunk, majd körülnézhettünk a különböző iskolák standjainál, ahol műszaki, informatikai és vegyészeti eszközöket és módszereket mutattak be. Nagyon érdekes volt például a számítógéppel vezérelt rajzológép, a színes folyadékok rétegződése a kémcsőben, a közlekedési szimulátorok, de kitölthettünk pályaorientációs és pszichológiai tesztet is. Sok hasznos ajándékkal vártak bennünket, amelyekkel nagy örömet szereztek.

A következő állomásunk az Újpesti Középiskolai Börze volt, ahol főleg az újpesti és a környező kerületek iskolái mutatkoztak be. Érdekes és informatív beszélgetéseket folytattunk tanárokkal és diákokkal, sok hasznos tudnivalóval lettünk gazdagabbak, de nagyon tetszettek a bemutatók és előadások is.

Az ország legnagyobb továbbtanulási rendezvénye a SzakMázz! kiállítás, amelyet minden évben a Hungexpón rendeznek meg. Rengeteg iskola és szakma mutatkozik itt be: műszaki, bűnmegelőzési, szépészeti, vendéglátási területen, és még sorolhatnám. Sok egyéb között kertészeti trükköket leshettünk el, beszállhattunk rabszállító gépkocsiba, megnézhettük a kárpitosok és faművesek munkáját, és természetesen itt is sokat beszélgethettünk a kiállító iskolák tanáraival és diákjaival.

Sok élményt és hasznos tudást szereztünk ezeken a rendezvényeken, amelyek nagy segítségünkre lesznek a Nagy Döntés meghozásában, az iskolaválasztásban.

A kommentárok nem engedélyezettek.