Tesi-suli

Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

Virtuális földrajzórán a 6.b

A 6.b osztály rendhagyó földrajzórán vehetett részt az AsiaCenterben található VRMax Játék- és Élményközpontban. A tanulók virtuális túrán vehettek részt a Google Earth VR program segítségével, ahol pillanatok alatt eljuthattak a Föld távoli részeibe és a virtuális valóság segítségével barangolhatták be bolygónk természeti csodáit és csodálhatták meg azokat három dimenzióban.
A természetismeret tantárgyhoz szorosan kapcsolódva Földünk olyan varázslatos tájait ismerhették meg, amelyek a víz, a jég, vagy a szél munkájának köszönhetően érték el mai kinézetüket.
A gyerekek a jég felszínformáló munkáját megcsodálhatták Norvégiában, valamint Lengyelországban a Mazuri tóhátságot és a Jezioro Skarp tavat bejárva. A víz felszínalakító munkáját Portugáliában, a Praia da Corredoura abráziós tengerparton mutatta be a természetesen narrációval kísért program. A virtuális földrajzórán a gyerekek jártak még az Amerikai Egyesült Államokban, Coloradoban, hogy a szél felszínalakító munkájával ismerkedjenek. Érintették a Monumentum Valley és a The Mittens and Merrick Butte vidékét, hogy aztán egy ugrással a Szahara sivatagát, majd pedig az ausztrál Uluru vidékét szemléljék.
Rengeteg élménnyel tértek vissza az iskolába.

A foglalkozáson készült fotók a Facebook-oldalunkon tekinthetők meg.

A kommentárok nem engedélyezettek.